Hoe veilig is het delen van data via e-mail?

Het uitwisselen van documenten gebeurt vaak via e-mail. Inloggegevens voor website of andere systemen worden naar de klant toegestuurd, basiscontracten worden gedeeld om door te lopen voor ondertekening, maar hoe veilig is dat eigenlijk? E-mail kan immers onderschept worden door derden en aangezien het niet versleuteld (encrypted) wordt verzonden, liggen de verzonden gegevens snel op straat.

Met de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), internationaal ook wel GDPR genoemd, dien je protocollen te hebben over het opslaan en delen van (persoons)gegevens. Het delen van documenten is hier uiteraard onderdeel van. Als e-mail niet veilig is, hoe deel je dan bestanden en data met je contactpersonen?

Een alternatief om documenten via een versleutelde constructie te delen is via een beveiligde cloud opslag oplossing. Doordat de data encrypted kan worden opgeslagen op ISO gecertificeerde servers. Hiermee voorkom je dat je data via de achterdeur aan andere partijen mag worden overgedragen. De data kan door de beheerder van de cloud oplossing gedeeld worden met de contactpersonen die hier toegang toe hebben verkregen. Zo kun je als advocaat of web-beheerder (inlog-)gegevens delen zonder dat anderen hier toegang toe hebben.

Het veilig en eenvoudig beheren van gegevens is dus wel degelijk mogelijk en snel te realiseren, echter niet via e-mail.

Wil je hier advies over? Neem contact op met ons support team.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief