Nieuw versie Roundcube webmail

Deze week komt versie 1.6 van onze webmail beschikbaar met daarin veel leuke of handige nieuwe features! Hieronder zet ik een aantal van de nieuwe features voor je op een rij.

Eh.. Roundcube webmail?

Ik hoor je misschien denken, eh.. Roundcube webmail? Roundcube is de naam van de software die wij gebruiken voor de webmail website die inbegrepen is bij je hosting pakket (niet beschikbaar voor Zimbra of Exchange klanten). Het is een Open Source project waarvan de broncode dus openbaar is. De primaire ontwikkelaar is de Pool Aleksander Machniak en hij krijgt hulp van meer dan 200 andere ontwikkelaars. Wij zijn al jaren groot fan. Wil je zelf meer te weten komen over Roundcube? Neem dan een kijkje op de website of Github pagina van Roundcube of Aleksander’s eigen blog.

Nu beschikbaar: Donkere modus!

De meeste browsers en mobiele telefoons ondersteunen inmiddels een donkere modus. Je kunt nu ook in onze webmail gebruik maken van deze donkere modus. Wel zo fijn voor de ogen!

Indien jij in je browser of mobiele telefoon al gebruik maakt van de donkere modus zal webmail trouwens automatisch naar de donkere modus schakelen.

Er kan ook handmatig geschakeld worden tussen de lichte en donkere modus. Daarvoor klink je aan de linkerkant op Light mode of Dark mode.

Het kan zijn dat je tijdens het gebruik van de donkere modus af en toe tegen een eigenaardigheid aanloopt, er wordt dan ook nog vol op aan de donkere modus gewerkt!

Verzamel ontvangers en vertrouwde afzenders

Het automatisch verzamelen van contactpersonen is bij veel webmail software een bekende feature en dat is het nu vanaf nu ook in Roundcube webmail! Handig om vrij vlot en automatisch een adressenboek te maken.

In je webmail adressenboek zijn twee adresboeken toegevoegd: Collected Recipients en Trusted Senders.

Het Collected Recipients adresboek wordt automatisch gevuld met e-mailadressen waar je een e-mail naartoe hebt gestuurd en in het Trusted Senders adresboek komen de e-mailadressen uit e-mails waar je de externe afbeeldingen permanent hebt toegestaan.

Beide adressenboeken zijn configureerbaar. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat deCollected Recipients en Trusted Senders gewoon opgeslagen worden in je normale Persoonlijk adresboek. Je vindt de instelling onder Instellingen -> Contactpersonen. Indien gewenst kan je hier ook het opslaan van e-mailadressen waar je een e-mail naartoe hebt gestuurd uitschakelen.

Verplaats ontvangers tussen de Ontvanger, CC en BCC velden

Een kleine maar handige verandering. Je kunt in de nieuwe versie een e-mailadres verslepen naar een ander veld. Bijvoorbeeld om een e-mailadres te verplaatsen naar het CC of BCC veld.

Opgeslagen reacties en HTML opmaak

Superhandig voor als je tijdens het mailen vaak gebruik maakt van (ongeveer) hetzelfde antwoord: Opgeslagen reacties. Je kunt zoveel opgeslagen reacties bewaren als je wilt en je kunt daarbij ook gebruik maken van HTML opmaak zodat je tekst kan opmaken en bijvoorbeeld een afbeelding kan toevoegen.

Verwijder automatisch berichten ouder dan X

Het is nu mogelijk om automatisch de prullenbak te legen bij het uitloggen. Er kan gekozen worden om de prullenbak helemaal niet te legen, alle berichten te legen of berichten ouder dan 30, 60 of 90 dagen te legen.

Hetzelfde regime geldt voor berichten die zich in subfolders bevinden. Lege subfolders worden nu trouwens ook automatisch verwijderd!

Uitbreiding en versimpeling zoek functionaliteit

De zoekfunctionaliteit is uitgebreid met veel nieuwe opties en daarnaast is ingewikkelde terminologie waar eind gebruikers meestal geen kaas van gegeten hebben aangepast of hernoemd.

Met de pijl omhoog knop rechts van het zoekformulier vouw je de zoek opties uit en kan je deze naar hartelust aanpassen. Hier kan ook Gehele bericht ingeschakeld worden wat de gehele e-mail headers van berichten zal doorzoeken.

Telefoonnummer in adresboek nu als link

Vanaf nu zijn telefoonnummers in het adresboek aanklikbaar. Een kleine wijziging maar wel zo handig voor de mobiele gebruikers.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief