Wat is een API?

API

Een API, oftewel Application Programming Interface, is een set regels en protocollen die verschillende softwaretoepassingen met elkaar laat communiceren. Je kunt het vergelijken met een elektronische tolk die de interactie tussen verschillende systemen mogelijk maakt. Als klant van SQR.NL kun je gebruik maken van API’s om jouw website of applicatie te verbinden met andere services of externe systemen. Maar wat is nou een API?

Stel: je hebt een webwinkel wilt hier graag een betalingssysteem integreren, zodat klanten online kunnen afrekenen. In plaats van zelf een nieuw betalingssysteem te ontwikkelen, kun je gebruikmaken van een externe betaal-API. Deze API stelt je in staat om betalingsinformatie van je klanten veilig te verwerken en betalingen te accepteren.

Wat doet een API?

Een API fungeert dus als een tussenpersoon tussen jouw website en het betalingssysteem. Door de juiste API-calls te maken, kun je betalingsinformatie verzenden, transacties controleren en bevestigingen ontvangen. Hierdoor hoef je niet elk aspect van het betalingsproces zelf te bouwen, maar kun je gebruikmaken van de functionaliteit die het betalingssysteem via de API biedt.

Maar API’s kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van jouw behoeften. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om gegevens uit een externe database op te halen, integraties met sociale media mogelijk te maken, verzendinformatie te synchroniseren met logistieke dienstverleners, en nog veel meer.

Als klant van SQR.NL kun je gebruikmaken van de API die wij beschikbaar stellen om extra functionaliteit aan je website toe te voegen, integraties met andere systemen te realiseren en zo de mogelijkheden van je online aanwezigheid te vergroten.

Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van onze API? Stuur een mail naar api@sqr.nl

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief