We gaan de veiligheid verhogen van ons Filter van Filtermail

Om de veiligheid van ons Filtermail platform te verhogen zullen wij op woensdag 10 april onderhoud uitvoeren. De geschatte impact van dit onderhoud is laag.

Het onderhoud betreft het uitschakelen van oude TLS SSL versie 1.0 en 1.1 en oude onveilige Ciphers (Algoritme selecties) en heeft alleen impact op de inkomende MX servers mx10 en mx20.filtermail.eu en onze uitgaande SMTP dienst met adres spf.filtermail.eu.

Dit onderhoud zal de veiligheid van de inkomende en uitgaande e-mail data van al onze klanten ten goede komen en zal de waarschuwing omtrent TLS-versie en Ciphers (Algoritme selecties) op de internet.nl E-mail test voor alle domeinnamen verdwijnen.

De impact voor klanten die gebruikmaken van onze “Filtermail-Both & Filtermail-uitgaand”

Indien je gebruik maakt van één van de hierboven genoemde abonnementen, zal een in beheer zijnde applicatie of apparaat gebruikmaken van onze uitgaande SMTP relay van SpamExperts om e-mail te versturen via SMTP adres outgoing.antispam-login.net. In dat geval is het belangrijk om te weten wat er exact uitgeschakeld gaat worden en wat er eventueel gedaan kan worden om problemen voor te zijn of naderhand op te lossen.

Wat wordt er uitgeschakeld

Specifiek worden TLS versies 1.0 en 1.1 uitgeschakeld alsmede de volgende Ciphers:

  • ECDHE-ECDSA-DES-CBC3-SHA [1.0]
  • ECDHE-RSA-DES-CBC3-SHA [1.0]
  • DHE-RSA-DES-CBC3-SHA [1.0]
  • AES256-GCM-SHA384 [1.2]
  • AES128-GCM-SHA256 [1.2]
  • AES256-SHA256 [1.2]
  • AES256-SHA [1.0]
  • AES128-SHA256 [1.2]
  • AES128-SHA [1.0]
  • DES-CBC3-SHA [1.0]

Waarom wordt dit uitgeschakeld

Deze TLS versies en Ciphers worden uitgeschakeld om er zeker van te zijn dat we nu én in de toekomst een omgeving bieden met de hoogste veiligheid voor e-mail communicatie. TLS 1.0 en 1.1 zijn oud (respectievelijk 1999 en 2006) en inmiddels achterhaald. Nieuwe TLS versies zijn inmiddels al even beschikbaar en veel partijen zoals bijvoorbeeld Microsoft (Office365) ondersteunen de oudere TLS versies inmiddels niet meer.

Raakt deze wijziging mij?

Deze wijziging raakt oude applicaties of apparaten die geen TLS 1.2 of nieuwer ondersteunen. Applicaties of apparaten die up to date zijn zullen geen last van deze wijziging hebben.

Wat kan ik doen om mij voor te bereiden op deze wijziging?

Wij raden je aan om de applicatie of apparaten die gebruik maken van onze uitgaande SMTP relay van Filtermail (spf.filtermail.eu) te controleren of TLS 1.2 of nieuwer ondersteunt wordt en bij twijfel hierover contact op te nemen met de leverancier van de applicatie of het apparaat.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief