Zimbra en Zoom

In ons eerdere blog hebben wij je al geïnformeerd over de nieuwe Zimbra 9 omgeving en alle nieuwe features die in een moderne interface samenkomen. Nu in deze tijd het samenwerken in de Cloud en op afstand steeds meer de standaard is geworden, willen we even verder inZOOMen op één van de nieuwe features van Zimbra 9. Namelijk de integratie van ZOOM in Zimbra.

Let op, momenteel werkt de koppeling Zimbra en Zoom voor bestaande Zimbra omgevingen nog niet. We zijn ermee bezig om ook voor onze bestaande klanten de koppeling werkend te krijgen.

Wat is ZOOM?

Kort gezegd is ZOOM een programma waarmee je online besprekingen kunt houden en met beeld via jouw laptop, telefoon of tablet kunt communiceren. Je kunt ZOOM gratis gebruiken als je 1 op 1 wilt communiceren en tot 40 minuten als je dit met meerdere personen (tot 100) doet. Er is ook een betaalde versie, waarmee je met meerdere personen tegelijkertijd voor een onbeperkte tijd in een vergadering kunt zitten.

Hoe werkt ZOOM in Zimbra?

Als je bent ingelogd in de nieuwe Zimbra 9 omgeving via de webmail, dan zie je in werkbalk bovenin een icoon met een camera. Als je hier op klikt kun je kiezen uit twee verschillende platformen, Zoom of Jitsi (later vertellen wij meer hierover).

Je moet eerst connectie maken met jouw huidige ZOOM account, om ZOOM te kunnen gebruiken in Zimbra 9. Een handleiding hoe je deze koppeling maakt vind je hier. Zodra je connectie met ZOOM hebt gemaakt, kun je binnen één klik de ZOOM meeting koppelen aan een agenda uitnodiging.

Hieronder zie je hoe eenvoudig dit is en zie je in het Locatie veld de link naar de ZOOM meeting verschijnen:

Let op, de nieuwe features zoals ZOOM en Jitsi zijn alleen beschikbaar in de nieuwe Zimbra 9 omgeving. Wil je gebruikmaken van deze features, dan zul je de Moderne weergave moeten gaan gebruiken.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief