Aan de slag met Webhooks

Webhooks maken het mogelijk om allerlei vervolg acties te koppelen aan bepaalde gebeurtenissen. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch een berichtje in Slack, Teams of Discord krijgen zodra de verhuizing van een domeinnaam voltooid is of bericht ontvangen wanneer er in jouw eigen account, of in de account van een klant, domeinnamen geregistreerd worden. Met Webhooks kan je daarnaast ook diensten als IFTT en Zapier aan het werk zetten om je eigen administratie bij te werken of een bepaalde automatisering te starten.

Een Webhook kan aangeroepen worden naar aanleiding van de volgende gebeurtenissen:

• zodra een domeinnaam geregistreerd is
  • zodra een inkomende verhuizing van een domeinnaam afgerond is
  • zodra een inkomende verhuizing van een domeinnaam mislukt is.

Zo maak je een Webhook

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik rechtsboven op je naam en daarna op Beheer webhooks
  3. Klik op Nieuwe Webhook
  4. Vul vervolgens de volgende gegevens in:
  5. de actie waarvoor je een Webhook wilt maken
    • Domeinnaam verhuizing voltooid
    • Domeinnaam registratie voltooid
    • Domeinnaam verhuizing mislukt
  6. welke methode de Webhook moet gebruiken
    • Je hebt de keuze uit GET, POST, PUT, PATCH, DELETE
    • Je gebruikt voor Slack en Teams POST
  7. de URL die aangeroepen moet worden, bijvoorbeeld:
    https://hooks.slack.com/services/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
  8. de eventuele extra HTTP headers die je toe wilt voegen
    • Dit is optioneel. HTTP headers kunnen bijvoorbeeld nodig zijn indien extra authenticatie nodig is
  9. selecteer het juiste Content-Type voor de inhoud van je Webhook
    • application/json
    • application/xml
    • application/x-www-form-urlencoded
  10. de inhoud van je Webhook. Een voorbeeld voor Slack:
    {"text":"Hello, World! Er is iets met {$domainname}"}
  11. indien je account over de juiste rechten beschikt kan je er indien gewenst voor kiezen om de Webhook in te schakelen voor alle subklanten

Klik op Test om de Webhook te testen of op Toevoegen om de nieuwe Webhook op te slaan.

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur