gratis CDN inschakelen voor je WordPress website

Volg de stappen in dit artikel om het bij je Supersnelle WordPress website inbegrepen Content Delivery Netwerk (CDN) in te schakelen.

Door dit CDN in te schakelen zal je website nog sneller geladen worden! Zodra je het CDN ingeschakeld hebt zal, afhankelijk van de locatie van je bezoeker, je website geladen worden vanuit de voor de bezoeker dichtstbijzijnde CDN locatie in de Verenigde Staten of Europa.

Maak een QUIC.cloud account aan

1. Registreer een account op https://my.quic.cloud
  2. Nadat de registratie voltooid is ga je in het WordPress Dashboard naar LiteSpeed Cache -> General en klik je op de oranje knop Link to QUIC.cloud.

Vraag een QUIC.cloud API sleutel aan

1. Log in op je WordPress Dashboard
  2. Ga in het menu naar LiteSpeed Cache -> General (Standaard Instellingen)
  3. Klik op Request Domain Key
    wacht een paar minuten en ververs daarna de pagina

Schakel het CDN in

1. Log in op je WordPress Dashboard
  2. Ga in het menu naar LiteSpeed Cache -> CDN
  3. Pas de instelling voor QUIC.cloud CDN aan naar ON
  4. Klik op Save Changes om de nieuwe instellingen op te slaan.

Het CDN inschakelen en je DNS aanpassen

1. Ga naar https://my.quic.cloud en klik op je domeinnaam
  2. Klik op CDN en daarna op de knop Enable CDN
  3. Kies voor de optie I want to use a CNAME

4. Noteer het adres in het paars en klik Continue
  5. Pas nu de DNS van je domeinnaam aan. Het CNAME record voor www.jouwdomeinnaam.nl moet verwijzen naar het zojuist genoteerde adres.

Nadat de DNS gewijzigd is kan het tot 20 minuten duren voordat een SSL certificaat actief wordt. Dit betekent dat je website gedurende een minuut of 20 via https:// niet functioneert. Als je dit wilt voorkomen kan je via https://my.quic.cloud een eigen SSL certificaat uploaden.