DNS wijzigen bij Hostnet

Bij Hosting.NL vinden we het belangrijk dat jij je diensten zo snel en eenvoudig mogelijk kunt gebruiken. Ook als je een deel van je diensten bij een andere provider hebt draaien.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je bij ons een dienst afneemt (zoals Webhosting of Hosted Zimbra) maar je je domeinnaam liever bij Hostnet laat staan. Na je bestelling sturen we je dan instructies om een DNS wijziging bij Hostnet door te voeren. Dit is nodig om de correcte verbinding te leggen tussen jouw domeinnaam (bij Hostnet) en de dienst die je bij ons afneemt.

Maar wat als je geen idee hebt hoe dit in zijn werk gaat? Geen probleem! Wij hebben dit namelijk voor je uitgezocht en wanneer je onderstaande stappen volgt kun jij razendsnel aan de slag met het product dat je onlangs bij ons hebt besteld.

Hostnet

Log in op het Controlepaneel van Hostnet.

 1. Ga naar ‘Diensten‘.
 2. Klik op de domeinnaam waarvoor je de Hosting.NL dienst besteld hebt.
 3. Ga naar ‘DNS wijzigen‘.
 4. Klik op ‘Voeg nieuw record toe‘:
  Bijvoorbeeld

  • Recordnaam: storage.domeinnaam.nl (vervang domeinnaam.nl door jouw domeinnaam)
  • Type: A
  • Inhoud: 185.54.113.1
  • TTL: 14400
 5. Klik op ‘Opslaan‘.
 6. Klaar!

Het kan 30 tot 60 minuten kosten voordat de wijziging is doorgevoerd en de domeinnaam is gekoppeld aan de dienst die je bij Hosting.NL hebt besteld.

Liever al je diensten onder één dak?

In deze handleiding hebben we je uitgelegd hoe je de DNS instellingen kunt wijzigen bij Hostnet. Mocht je het handig vinden dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om al je diensten onder één dak te hebben. Zo hoef je bij toekomstige bestellingen geen DNS wijzigingen meer door te voeren maar wordt dit voor je gedaan, wel zo gemakkelijk!

Het verhuizen van je domeinnamen die je bij Hostnet hebt staan is een fluitje van een cent. Daarnaast betaal je voor het verhuizen van een .nl domeinnaam van Hostnet naar Hosting.NL helemaal niets. Je ontvangt van ons pas een factuur bij de volgende verlenging.

Meer informatie over het verhuizen van je domeinnaam naar Hosting.NL vind je op de volgende pagina’s:

Heb je nog vragen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Schroom niet en neem contact met ons op. We denken graag met je mee. Geef ons een belletje (072 751 34 06), stuur ons een e-mail of gebruik de chat rechtsonder.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen