Hoe importeer ik mijn huidige website naar de websitebouwer?

Heb je al een werkende website online, maar vind je het beheer en onderhoud via het gebruikte CMS te complex? Dan kun je gebruik maken van de importfunctie. De Websitebouwer biedt namelijk de mogelijkheid om een bestaande website gebouwd in WordPress, Wix, Weebly, Strikingly of een ander CMS te importeren.

Let op!

Je kunt alleen de content van jouw huidige website importeren naar onze Websitebouwer. Alle extra functionaliteiten worden niet geïmporteerd. De content wordt overgezet naar de ‘What you see is what you get’ editor. Dit betekend dat je zelf de content en afbeeldingen niet hoeft over te zetten. Wel moet je zelf zorgen dat de blokken en afbeeldingen weer de juiste afmetingen hebben.

Als je weer terug wilt naar je oude CMS, dan kan dit helaas niet meer.

Volg de stappen hieronder om een bestaande website te importeren naar onze Websitebouwer

  1. Ga naar de Websitebouwer via Mijn Hosting
  2. Vul jouw website/domeinnaam in het veld ‘Importeer Iedere Website’ in:
  3. Klik op ‘Importeren’:
  4. Zodra alle bestanden geïmporteerd zijn, verschijnt automatisch jouw nieuwe website in de Websitebouwer en kun je aan de slag met het ‘fine-tunen’ van je geïmporteerde website

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen