Koppel Nextcloud aan een VPS met OnlyOffice Docs

Wil je geen gebruik maken van de tekstverwerkers van Microsoft365 of Google Suite? Dan kan je gebruik maken van Nextcloud in combinatie met OnlyOffice! Volg onderstaande stappen om Nextcloud te koppelen aan een eigen VPS met OnlyOffice Docs.

Benodigdheden:

1. een VPS met Nextcloud
  2. een VPS met OnlyOffice Docs

Zo koppel je Nextcloud aan een VPS met OnlyOffice Docs

1. Open de Nextcloud web interface
  2. Ga naar Apps
    • Installeer de App OnlyOffice
    • Zorg dat de App Nextcloud Office uitgeschakeld is
  3. Open de Administrator Settings
    1. Klik in het linker menu op OnlyOffice
      1. Vul bij OnlyOffice Docs address het met SSL beveiligde subdomein in (zie Aan de slag met een VPS met OnlyOffice Docs)
      2. Vul bij Secret key de geheime sleutel in (zie Aan de slag met een VPS met OnlyOffice Docs)
        1. Klik op Advanced server settings
          • Vul bij Authorization header het volgende in: AuthorizationJWT in en klik daarna op Save

Je kunt vanaf nu bestanden aanmaken en bewerken in Nextcloud via je eigen VPS met OnlyOffice Docs!