Tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen in Mijn Hosting

Wat is tweefactorauthenticatie?

Bij tweefactorauthenticatie, ook wel tweetrapsauthenticatie, tweestapsverificatie, Multi-Factor Authenticatie of Two Factor Authentication genoemd, wordt jou 2 keer gevraagd om te bewijzen dat jij ‘jij’ bent. Wanneer je ergens inlogt, vul je doorgaans eerst je wachtwoord in. Nadat je het juiste wachtwoord hebt opgegeven, genereer je een specifieke code die via een authenticatie applicatie op je telefoon gegenereerd wordt. Deze code vul je in op het inlogscherm, en pas dán kun je bij je account.

Werk je met meerdere collega’s samen op 1 Mijn Hosting account? Maak dan voor iedere collega een eigen Mijn Hosting account aan.

Tweefactorauthenticatie inschakelen in Mijn Hosting doe je zo:

1. Log in op Mijn Hosting.
  2. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op Veiligheidsinstellingen.
  3. Klik nu op Klik hier om tweefactorauthenticatie in te schakelen
  4. Kies voor Op tijd gebaseerde tokens of Authenticatie per SMS en klik daarna op Aan de slag

Op tijd gebaseerde tokens

1. Open nu je verificatie applicatie en voeg een nieuwe token toe.
  2. Scan daarna met de applicatie de barcode. Als alternatief kun je de veiligheidssleutel invoeren.
  3. Klik nu op Bevestigen om Tweefactorauthenticatie te activeren.

Tweefactorauthenticatie is nu ingeschakeld.

Belangrijk: Sla de getoonde Backup Code die nu getoond wordt goed op! Indien je ooit de toegang tot je authenticatie applicatie verliest, kun je deze code gebruiken om toegang tot Mijn Hosting te herstellen.

Authenticatie per SMS

1. Na op Aan de slag geklikt te hebben wordt om je mobiele telefoonnummer gevraagd
  2. Vul je mobiele telefoonnummer in en klik daarna op de knop Verifiëren
    -> er wordt nu een code per SMS verstuurd naar het mobiele telefoonnummer
  3. Vul de code die je per sms hebt ontvangen in en klik nogmaals op Verifiëren

Tweefactorauthenticatie is nu ingeschakeld.

Belangrijk: Sla de getoonde Backup Code die nu getoond wordt goed op! Indien je ooit de toegang tot je mobiele telefoon verliest, kun je deze code gebruiken om toegang tot Mijn Hosting te herstellen.