Verschillende Site redirections

Er zijn verschillende Site redirections die je kunt gebruiken als een pagina van jouw website verplaatst is, maar wat is nu eigelijk het verschil tussen de opties en welke keuze is de beste?

Permanent (301)

Via een 301 redirect geef je aan dat de nieuwe url een permanente redirect is en in de toekomst niet meer teruggezet wordt naar de oude url. Als een zoekmachine deze 301 code ziet dan zal/kan deze de oude pagina uit de index halen en de nieuwe pagina gaan indexeren. Hiermee voorkom je dus dat er dubbele content op het Internet verschijnt en wordt de pagina beter geïndexeerd door de zoekmachines.

Bekijk deze handleiding om de 301 redirect in te stellen.

Temporary (302)

Je gebruikt een 302 redirect als een pagina tijdelijk doorgestuurd moet worden naar een nieuwe pagina, maar de oude pagina nog wel geïndexeerd moet worden door de zoekmachines. Je kunt een 302 redirect bijvoorbeeld gebruiken in een website als een bepaald product uitverkocht is, maar je een soortgelijk product wilt aanbieden. Op deze manier wordt de pagina van het uitverkochte product nog wel geïndexeerd en kan deze in de toekomst nog gevonden worden door zoekmachines. Je hoef geen ‘nee’ te verkopen aan de klant, omdat je een alternatief product kunt aanbieden.

Replaced (303)

Een 303 redirect vervangt de oude pagina. De 303 oftewel ‘See other redirect’ kan gebruikt worden voor pagina’s waar het niet de bedoeling is dat een gebruiker meerdere keren opnieuw een pagina bezoekt waardoor bijvoorbeeld een formulier telkens opnieuw verzonden kan worden. De 303 redirect geeft dan aan dat geschakeld moet worden naar een ‘get request’.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen