Wat voor back-ups worden er gemaakt?

Wij maken twee type back-ups. Enerzijds maken wij lokale user backups die door onze klanten zelf in te zien en te gebruiken zijn en anderzijds maken wij off-site disaster recovery back-ups die niet voor klanten toegankelijk zijn.

lokale user back-ups

Deze back-ups worden dagelijks in de nachtelijke uren gemaakt en bevatten mailboxen, databases, website instellingen en website data. Deze back-up wordt gemaakt door de Backup Manager applicatie van Plesk en de gemaakte backups zijn door klanten zelf in te zien én te gebruiken. De retentie van deze backups is  30 dagen.
Wil je meer te weten komen over het inzien en gebruiken van deze back-ups? Lees dan ons artikel over het beheren van reserve kopieën in Plesk.

off-site system recovery back-ups

De off-site system recovery back-ups worden eveneens in de nachtelijke uren gemaakt en bevatten alle data van een systeem (server). Deze back-ups zijn alleen te gebruiken door Hosting.NL zelf en bedoeld voor het geval er een groot probleem ontstaat met het systeem. Deze back-ups zijn daarnaast op verzoek in te zetten indien, om wat voor reden dan ook, de user back-ups niet voldoende zijn.
De huidige retentie van de off-site system recovery back-ups is 31 dagen.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen