Girls’ Day 2022

Girls'Day 2022 bij Hosting

Op donderdag 7 april 2022 ontvingen we ruim 20 leerlingen van het Stedelijk Dalton College op onze locatie. We deden namelijk mee aan Girls’ Day 2022, een initiatief van VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

Tijdens deze nationale Girls’ Day bezochten meisjes door heel Nederland bedrijven in de bèta, techniek en IT. Zo kunnen ze kennismaken met de technische of IT-beroepspraktijk. We laten de meisjes tijdens het bedrijfsbezoek en opdrachten zien hoe leuk het is om bij ons te werken door ze de werkvloer te laten zien, onze medewerkers te ontmoeten en onze werkzaamheden te laten zien.

Na de Meet & Greet met de vrouwen van de Cyso Group gingen ze in groepjes aan de slag met het bedenken van een app waar je niet zonder kunt. En werd er old school server gepatcht, gevolgd door een introductie Python. Als klap op de vuurpijl sloten we af met een heuse Code Combat.

De leerlingen en docenten vonden het een leuk en afwisselend programma en gaven aan dat het toch leuker is om zo live en fysiek aan zo’n programma mee te doen dan online zoals we afgelopen jaar hebben gedaan.

Om het groeiend aantal vacatures in onze branche te kunnen vullen is het nodig om een brede groep talenten aan te spreken. Door meisjes te laten zien hoe het is om te werken bij de Cyso Group willen we een nieuwe generatie vrouwen inspireren om voor bèta, techniek of IT te kiezen!

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief