Heb je problemen met het versturen van mail naar Google (Gmail)?

Heb je problemen met het versturen van mail naar Google adressen (Gmail)? Wij hebben de oplossing voor je. Eerder hebben wij je in ons blog artikel al geïnformeerd over het belang van een SPF record in de DNS van jouw domeinnaam. Het hebben van een SPF record werd ten tijden van het schrijven van het blog artikel nog niet verplicht, echter sinds begin dit jaar verplicht Google de aanwezigheid van een SPF record en blokkeert alle mail die verzonden wordt vanaf een domeinnaam zonder een geldig SPF record.

Hoe weet je dat jouw verzonden bericht geweigerd wordt?

Vrijwel direct na het verzenden van jouw e-mail naar de ontvangende Google gebruiker (Gmail) ontvang je een bounce bericht terug. Hieronder vind je een voorbeeld van een dergelijk bounce bericht:

bounce google

In deze mail heeft Google het over problemen met authenticatie. Er wordt direct een link in de bounce mail meegestuurd waar verschillende oplossingen in staan.

Wat is de oplossing?

De oplossing is simpel, zorg ervoor dat je een correct SPF record instelt in de DNS van jouw domeinnaam.

1. Voor domeinnamen met met e-mail of webhosting bij SQR.NL

Wij hebben er alvast voor gezorgd dat je op jouw domeinnamen, welke een e-mail of hosting abonnement heeft, een correct ingesteld SPF record hebt. Maak je nu, naast de servers van SQR.NL gebruik van een andere server of nieuwsbrieven dienst? Zorg dan dat ook deze servers toestemming krijgen om mail te mogen versturen namens jouw domeinnaam.

2. Voor domeinnamen in eigen beheer

Heb je jouw domeinnamen in eigen beheer, maar neem je wel e-mail of webhosting af bij SQR.NL? Zorg er dan voor dat je een SPF record volgens de norm van jouw domeinnaam provider toevoegt en dat hier tenminste onderstaande in staat:

include:spf.hosting.nl 

3. Maak je geen gebruik van de diensten van SQR.NL, maar ervaar je wel problemen?

Lees dan eens ons blog: Wat is een SPF record en waarom heb ik dit nodig? waarin wij in helder uitleggen wat een SPF record is, hoe deze is opgebouwd en hoe je deze kunt implementeren in de DNS van jouw domeinnaam. Neem vervolgens contact op met jouw domeinnaam provider en e-mail leverancier om de juiste informatie in het SPF record te kunnen zetten.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief