Wat is BIMI?

question

Dit artikel is de eerste van twee artikelen. In dit artikel leg ik uit wat BIMI is en in het tweede artikel vertel ik je hoe je BIMI voor jouw organisatie inschakelt. De link naar dat tweede artikel staat onderaan dit artikel!

BIMI staat voor “Brand Indicators for Message Identification” en is een technische specificatie voor e-mailauthenticatie en verificatie. Het is bedoeld om e-mailontvangers te helpen visuele bevestigingen te krijgen van de afzender van een e-mailbericht, waardoor de ontvangers gemakkelijker kunnen herkennen of de e-mail afkomstig is van een betrouwbare bron.

Met BIMI is het mogelijk om het logo van een merk in de Inbox van ontvangers weer te geven.

BIMI is dan ook bedoeld voor organisaties die hun merkidentiteit willen versterken. BIMI kan daarnaast gebruikt worden om de geloofwaardigheid van e-mailberichten te vergroten en om phishing- en spamberichten te bestrijden.

De voordelen van BIMI zijn onder meer:

  • Versterkte merkidentiteit: BIMI kan worden gebruikt om het merk van een organisatie te versterken in e-mailberichten. Dit kan leiden tot een hogere merkherkenning en vertrouwen van klanten.
  • Bescherming tegen phishing en spam: BIMI kan worden gebruikt om phishing- en spamberichten te bestrijden. Dit komt omdat BIMI-berichten meer geloofwaardig zijn dan niet-BIMI-berichten.
  • Verbeterde gebruikerservaring: BIMI kan de gebruikerservaring verbeteren door merkidentiteitsgegevens weer te geven in de weergave van e-mailberichten. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid van gebruikers en een hogere kans op klikken op e-mailberichten.

De implementatie van BIMI is afhankelijk van de ondersteuning door e-mailproviders en e-mailclients. Op dit moment ondersteunen nog niet alle e-mailproviders BIMI, maar naarmate het bewustzijn en de acceptatie toenemen, kan het een waardevolle toevoeging worden aan de e-mailbeveiliging en de betrouwbaarheid van een merk.

Wil je aan de slag met BIMI? Dat kan! Klik op de knop hieronder om met BIMI aan de slag te gaan voor jouw organisatie.

Aan de slag met BIMI

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief