Wij gaan de encryptie methode van de MySQL database wachtwoorden verbeteren

database

Heb je nog nooit iets met MySQL database wachtwoorden gedaan? Dan kan je dit bericht waarschijnlijk negeren. Maakt een externe applicatie gebruik van een MySQL database die bij ons ondergebracht is? Lees in dat geval even verder.

Wij gaan continu met de tijd mee. Om te voldoen aan de nieuwste beveiligingseisen gaan wij de encryptie methode van sommige in het verleden opgeslagen MySQL database wachtwoorden verbeteren. Om de encryptie methode te verbeteren gaan wij sommige MySQL database wachtwoorden opnieuw opslaan. Omdat wij geen toegang hebben tot het huidige wachtwoord zullen wij proberen het wachtwoord op te halen uit de applicatie (code) die je bij ons ondergebracht hebt.

Indien je gebruik maakt van een (externe) applicatie kan het voorkomen dat er een niet actueel wachtwoord in de applicatie (code) bij ons aanwezig is waardoor wij het verkeerde wachtwoord door ons opgeslagen zal worden en de applicatie misschien niet meer werkt.

Om te voorkomen dat wij het MySQL database wachtwoord gaan wijzigen kan je zelf het MySQL database wachtwoord opnieuw opslaan. Wij zullen het wachtwoord dan verder met rust laten. Lees hier hoe je een MySQL database wachtwoord zelf opnieuw instelt.

Voor een aantal MySQL database gebruikers kunnen wij waarschijnlijk het huidige wachtwoord niet achterhalen en hebben we jouw hulp nodig om de wachtwoorden van deze MySQL database gebruikers opnieuw in te stellen. Indien deze MySQL database gebruikers niet gebruikt worden, kunnen ze opgeruimd worden.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief