Deploy je Node.js applicatie

In dit artikel leggen we je uit hoe je een Node.js applicatie kan deployen binnen je Plesk hosting pakket. In dit artikel deployen we als voorbeeld de applicatie Directus.

Benodigdheden:

1. zorg dat je hosting pakket ondersteuning heeft voor Node.js
  2. zorg dat in Plesk een SSL certificaat actief is

Voeg het git Repository toe

Lees voor een uitgebreide uitleg omtrent het gebruik van Git in Plesk dit artikel.

1. Log in op het Plesk Dashboard
  2. Klik in het Plesk Dashboard op Git
  3. Klik op de knop Add Repository
  4. vul als Repository URL de Github Repository URL in, in dit voorbeeld is dat https://github.com/directus/directus
  5. Klik op Create

Maak een database aan

1. Klik in het Plesk Dashboard op Databases
  2. Maak een database aan en onthoud de database naam, gebruikersnaam en wachtwoord
    Kijk hier voor hulp met betrekking tot het aanmaken van een database.

het hosting pakket configureren

1. Open in Plesk de Bestandsbeheer pagina en open de httpdocs/api folder
  2. Maak een bestand aan genaamd .env

Voor de applicatie Directus vul je het bestand nu met de juiste waarden zoals in stap 5 op deze pagina.

de Node.js applicatie starten

1. Klik in Plesk opnieuw op Create Website en daarna op Node.js
    1. Selecteer als Document Root map de juiste map in de httpdocs folder
    2. Selecteer als Application Startup File het juiste start bestand
  2. Klik op knop Enable Node.js

3. de Node.js applicatie is nu gestart

eventuele dependencies installeren

1. Klik in Plesk op Node.js en daarna op NPM Install om alle NPM dependencies te installeren