E-mail niet op de server opslaan

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren dat e-mail niet langer op de server opgeslagen wordt. Deze handleiding is alleen geschikt voor mailboxen die gebruikmaken van POP3.

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.

Apple Mail

1. Open ‘Mail’.
  2. Kies voor ‘Mail’ -> ‘Voorkeuren’.
  3. Klik op het tabblad ‘Accounts’ en selecteer het juiste account.
  4. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  5. Plaats een vinkje bij ‘Verwijder bericht van server na ophalen’.
  6. Selecteer daaronder na hoelang de berichten van de server verwijderd dienen te worden.
  7. Sluit vervolgens het venster. Wanneer er wordt gevraagd om de wijzigingen op te slaan, klik op ‘Opslaan’.

iPhone, iPad en iPod Touch

1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
  3. Klik op het e-mail account dat je wilt instellen.
  4. Klik op ‘Account’.
  5. Wanneer er ‘POP-ACCOUNTGEGEVENS’ staat betreft dit een POP account.
  6. Klik op ‘Geavanceerd’.
  7. Klik op ‘Verwijder van server’.
  8. Selecteer ‘Na een dag’.
  9. Klik op ‘Geavanceerd’.
  10. Klik op ‘Terug’.
  11. Klik op ‘Gereed’.

Outlook

1. Open ‘Outlook 2013’.
  2. Kies voor ‘Bestand’ -> ‘Account instellingen’ -> Accountinstellingen….
  3. Dubbel klik op jouw account naam.
  4. Klik op de knop ‘Meer instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Geavanceerd’.
  5. Deselecteer nu de optie ‘Laat een kopie van de berichten achter op de server’.
  6. Klik nu op ‘OK’.