een pfSense VPS bestellen en configureren

Volg onderstaande stappen om een pfSense VPS te bestellen en te configureren.

Bestel een pfSense VPS

Ga naar https://hosting.nl/vps-bestellen om een pfSense VPS samen te stellen. Aangeraden wordt een VPS met minimaal 1GB RAM en 16GB schijfruimte. Selecteer als Besturingssysteem pfSense, bijvoorbeeld pfSense 2.7.2.

Rond je bestelling af, de pfSense VPS zal na betaling vrijwel direct opgeleverd worden.

Aan de slag met de configuratie van pfSense

Zodra je de e-mail “Je nieuwe VPS is klaar voor gebruik” hebt ontvangen kunnen we verder!

Zorg dat jouw ip adres verbinding mag maken met de pfSense VPS

1. Log-in op het Mijn Hosting.NL dashboard
  2. Open de juiste VPS door op Beheren te klikken
  3. Voeg nu onder het kopje firewall jouw ip adres toe zodat je verbinding kan maken (hier vind je daarvoor de uitgebreide instructies)

De configuratie van pfSense openen

Je kunt nu via de console of de web interface aan de slag met de verdere configuratie van pfSense. Hoe je bij de console kan komen lees je hier. De web interface bereik je door in je webbrowser https://ip.van.pfSense.VPS te bezoeken.

Let op: het is belangrijk dat je de standaard log-in gegevens direct wijzigt! Klik daarvoor in de web interface op de link Change the password.