Hoe voeg ik een Null MX Record toe?

Met een MX record, oftewel Mail Exchange record, beheer je jouw e-mail. Je geeft hiermee aan waar het MX record naartoe moet verwijzen. Standaard staat deze bij Hosting.NL naar SpamExperts, waar wij jouw mail filteren.  Je kan er ook voor kiezen om een Null MX record toe te voegen aan jouw domein, hiermee geef je aan dat het domein nooit mail mag accepteren.

NULL MX record toevoegen

  1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op ‘Domeinnamen’ -> ‘DNS beheer’
  3. Klik vervolgens op ‘Beheer’ achter de domeinnaam die je wilt bewerken:

Vul de gegevens van het record als volgt in:

  • Naam: dit is je domeinnaam en wordt standaard ingevuld
  • Type: dit is het type record oftewel het protocol
  • Inhoud: hier vul je het doel van het record in. Bij een MX record is dit de naam van een mailserver. Bij een Null MX record vul je hier een “.” in.
  • Prioriteit: vul de prioriteit van het record in. Dit moet je alleen bij een MX record ingeven. Hoe lager het getal hoe hoger de prioriteit
  • TTL: vul hier de tijd in waarbinnen de wijziging moet worden geïndexeerd. Hoe lager de TTL hoe sneller de wijziging wordt doorgevoerd

 

Hieronder vind je alle symbolen voor het toevoegen, wijzigen of verwijderen van een record. De mailprovider kan aangeven welk(e) record(s) dit zijn.

Bewerk het record met het ‘Oranje vakje met het potloodje’:Sla de wijziging op de wijziging op met het ‘Groene vakje met het vinkje’:Verwijder het MX record welke je niet wilt gebruiken: Voeg toe om een nieuw record toe te voegen:

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen