Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam (afgekort domein) is een unieke naam op het internet welke gebruikt wordt voor een website en/of voor een e-mailadres.

Onze domeinnaam is Hosting.NL.

Een domeinnaam wordt gebruikt om via de nameserver te verwijzen naar een een DNS zone. Een DNS zone is een overzicht van IP adressen die de IP adressen vertaald/omzet naar namen. Zo zal in de DNS de domeinnaam hosting.nl verwijzen naar het IP adres van de server waar alle website bestanden van Hosting op staan. We kunnen namelijk niet alle IP adressen onthouden als we een website willen bekijken via het internet.

Een domeinnaam kan uitsluitend bestaan uit de letters A tot en met Z en eventueel aangevuld worden met numerieke karakters 0 tot 9. Wil je een domeinnaam registreren? Klik dan hier.

Subdomein

Een subdomein is het deel wat vóór jouw domeinnaam staat. Is jouw domeinnaam: Hosting.NL, dan is www.Hosting.NL een subdomein van Hosting.NL.

Je kunt bij Hosting.NL zelf subdomein instellen via de DNS.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen