Wat is een ’transfer lock’?

Een ’transfer lock’ treed op wanneer een domeinnaam in de afgelopen 60 dagen geregistreerd is, de domeinnaam kan op dat moment nog niet naar ons verhuist worden.
Deze ’transfer lock’ is niet te verwijderen (*), na de periode van 60 dagen kan de domeinnaam wél verhuist worden. Op dag 60 kan de domeinnaam verhuist worden. Dit kan echter pas op het tijdstip nadat de domeinnaam 60 dagen eerder geregistreerd is. Als jij de domeinnaam op 1 juli 2021 om 12:00 geregistreerd hebt, dan kun je de domeinnaam pas op 6 september na 12:00 ‘s. middags verhuist worden.

* Technisch gezien kan de ’transfer lock’ verwijdert worden, praktisch gezien niet. Indien de domeinnaam binnen de periode van 60 dagen verhuist moet worden kun je contact opnemen met de huidige leverancier om een papieren procedure te starten om met behulp van een formulier en een handtekening de ’transfer lock’ te laten verwijderen.

De praktijk leert echter dat bovenstaande toch niet goed werkt, waardoor een verhuizing vaak alsnog niet kan worden uitgevoerd binnen de gestelde 60 dagen.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen