Wat is webhosting?

We begrijpen dat jij je afvraagt: ‘Wat is webhosting?’. Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje opslag, rekenkracht (CPU/processor) en geheugen op een server. Het betekent dat jouw website in verbinding staat met het Internet. Zodra men jouw domeinnaam in een browser intypt, worden de bestanden van jouw website automatisch op de server ingeladen. Dit zorgt ervoor dat jouw bestanden op het Internet getoond kunnen worden.

Webhosting gebruiker

Wanneer heb ik webhosting nodig?

Wil jij graag jouw eigen website online beschikbaar maken voor jouw klanten, dan heb je een webhostingpakket nodig. We hebben ook specifieke WordPress webhosting en een Websitebouwer om eenvoudig jouw eigen website te maken. Je kunt via jouw webhosting-omgeving bestanden versturen naar de server, zodat jouw website voor iedereen bereikbaar wordt.

Als je wilt e-mailen vanaf jouw eigen domeinnaam, dan kun je dat ook inregelen via jouw webhostingpakket. Alle e-mails die naar jouw eigen persoonlijke e-mailadres worden verzonden, worden namelijk opgeslagen op dit stukje webhosting. Alleen e-mail nodig en geen website? In dat geval heb je aan een e-mailpakket voldoende.

Man relaxed met telefoon en maakt gebruik van E-mail hosting

Wat is shared webhosting?​

Waarschijnlijk zie je vaak de term Shared webhosting voorbij komen wanneer je op zoek bent naar webhosting. Wat is Shared webhosting precies? Shared webhosting (letterlijk gedeelde webhosting) betekent dat je samen met andere klanten gebruikmaakt van één webserver. Voor een website heb je namelijk (in veel gevallen) geen complete eigen server nodig. Doordat je de capaciteit van de webserver deelt kunnen wij de maandelijkse kosten voor jou laag houden.
Bij Shared webhosting krijg jij toegang tot een afgeschermd deel van de webserver dat enkel voor jou toegankelijk is. Niemand anders kan dus bij jouw data.

Wat doet Hosting.NL voor mij?​

Hosting.NL helpt bij jouw online succes. Dat doen we in eerste instantie door betrouwbare, snelle en toch betaalbare webhosting aan te bieden. Daarnaast denken we mee met jouw business. Zo bloggen we regelmatig over onderwerpen waar onze klanten zich mee bezighouden. Van zoekmachine optimalistie tot aan het maken van de perfecte landingspagina of tips voor het bouwen van een e-mail marketinglijst. Je vindt hier alle blogartikelen.
Veiligheid en beschikbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zien er streng op toe dat onze klanten hun websites en applicaties optimaal beveiligen en updaten. Mochten wij van mening zijn dat een klant toch niet zo secuur omgaat met zijn webhosting, dan trekken wij direct aan de bel en zorgen wij ervoor dat eventuele veiligheidsproblemen direct worden getackeld en opgelost. Daarnaast wordt onze infrastructuur 24/7 gemonitord en is deze volledig redundant.
Hosting.NL biedt dus meer dan alleen schijfruimte, een database en een super gebruiksvriendelijk controle paneel om jouw website of applicatie onder te brengen en te beheren. Bij ons krijg je ook nog zeer hoge service met uitgebreide documentatie. Liever persoonlijk contact? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds bereikbaar via telefoon, e-mail en chat.

Wat is de beste webhosting voor jou?

Hopelijk hebben we antwoord gegeven op jouw vraag: ‘Wat is webhosting’. Ben je benieuwd naar welk webhostingpakketten wij voor je hebben? Kijk hier voor het overzicht. En wil je weten wat anderen over ons zeggen? Kijk dan bij de reviews op TrustPilot.