De risico’s van verouderde PHP versies

beveiliging website

Onze hoogste prioriteit is het leveren van veilige en betrouwbare hostingdiensten. We willen ervoor zorgen dat de websites van onze klanten en applicaties beschermd zijn tegen beveiligingsrisico’s en optimaal presteren. Het aanbieden van ondersteunde PHP-versies is hier een onderdeel van.

Het gebruik van verouderde PHP-versies brengt namelijk verschillende risico’s met zich mee. Daarom motiveren wij onze klanten om de PHP-versie in hun portaal naar de nieuwste versie te brengen. Hier zijn enkele belangrijke punten die laten zien waarom je PHP-versies moet updaten:

 1. Beveiligingskwetsbaarheden
  Oudere PHP-versies ontvangen geen beveiligingsupdates meer van de ontwikkelaars. Dit betekent dat eventuele ontdekte beveiligingslekken niet worden verholpen, waardoor je website en applicaties kwetsbaar worden voor aanvallen en inbreuken. Hackers kunnen bekende kwetsbaarheden in verouderde versies gebruiken om toegang te krijgen tot jouw systeem.

 2. Verminderde prestaties en stabiliteit
  Nieuwere PHP-versies bevatten vaak optimalisaties en bug-fixes die de prestaties en stabiliteit van jouw applicaties verbeteren. Het gebruik van een verouderde versie kan resulteren in langzamere laadtijden, verhoogd geheugengebruik en mogelijke compatibiliteitsproblemen met nieuwe softwarebibliotheken.

 3. Gebrek aan ondersteuning en nieuwe functies
  Na verloop van tijd stoppen de ontwikkelaars van verouderde PHP-versies met het bieden van officiële ondersteuning. Hierdoor mis je belangrijke nieuwe functies en verbeteringen die beschikbaar zijn in recentere versies. Het gebruik van up-to-date versies stelt je in staat om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen en verbeteringen in de programmeertaal.

 4. Problemen met compatibiliteit
  Naarmate nieuwe technologieën en frameworks worden geïntroduceerd, kunnen ze afhankelijk zijn van specifieke functies of functionaliteiten die alleen beschikbaar zijn in nieuwere PHP-versies. Het gebruik van een verouderde versie kan leiden tot problemen met (nieuwe) thema’s, plugins en andere componenten van jouw applicatie of website.

Kortom, het is van cruciaal belang om je PHP-versies regelmatig bij te werken om beveiligingslekken te dichten, de prestaties te verbeteren, compatibiliteitsproblemen te voorkomen en toegang te krijgen tot nieuwe functies.

In ons supportartikel leggen we uit hoe je de PHP-versie kunt wijzigen.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief