Versnel je website en verhoog je omzet ZONDER extra programmeer werk

Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van websites die nog geen gebruik maken van onze Supersnelle WordPress hosting pakketten of van de mogelijkheden die Nginx biedt binnen hun bestaande hosting pakket.

Studies tonen al jaren aan dat de snelheid van een website het conversiepercentage van bezoekers enorm beïnvloedt. Als je onderstaande stappen volgt kan je ZONDER extra programmeerwerk enZONDER een grote investering jouw website sneller maken én meer omzet uit jouw website halen.

Hoezo een snellere website?

Wist je dat een website die in één seconde laadt een drie maal hoger conversie percentage heeft vergeleken met een website die in vijf seconden laadt? (bron)

  • en wist je bijvoorbeeld dat de conversies van de grote Amerikaanse retailer Walmart met 2% stegen voor iedere seconde dat hun website sneller laadde? (bron)
  • en dat Deloitte onderzocht heeft dat bij iedere 100ms snelheidswinst retail klanten 10% meer uit gaan geven?
  • en wist je ook dat Think with Google becijferd heeft dat de helft van de mobiele bezoekers een website verlaat als de pagina niet binnen 3 seconden geladen is? En dat de helft van je bezoekers waarschijnlijk mobiele bezoekers zijn?

Als je website dus niet binnen 3 seconden geladen is ben je mogelijk tot 25% van je potentiële klanten kwijt.
Benieuwd geworden hoe snel jouw website laadt? Een goede manier om dat te meten is beschikbaar op de website van GTMetrix (wij hebben geen aandelen…). Je kunt indien gewenst een gratis account aanmaken om je resultaten te bewaren.

Hoe sneller je website laadt hoe langer bezoekers geneigd zijn om op je website te blijven én hoe meer ze geneigd zijn om tot een bepaalde actie over te gaan (te converteren); of dat nou het plaatsen van een bestelling is of het invullen van een contactformulier. Want snelheid is niet alleen van belang voor e-commerce websites: toen BMW hun mobiele website opnieuw ontwikkeld had met als doel een betere ervaring neer te zetten voor mobiele bezoekers steeg het aantal click through’s van 8% naar 30%, 4x hoger dan ervoor!

Even wat cijfers om bovenstaande kracht bij te zetten. Stel dat je website een product verkoopt van €50,- en 1.000 bezoekers krijgt. Dan resulteert dit, gecombineerd met bovenstaande percentages, in de volgende verkoopcijfers:

  • bij een laadtijd van 1 seconde en een conversie percentage van 3.05% bedraagt de omzet €1.525,-
  • bij een laadtijd van 2 seconden en een conversie percentage van 1.68% bedraagt de omzet €840,-
  • bij een laadtijd van 3 seconden en een conversie percentage van 1.12% bedraagt de omzet €560,-
  • bij een laadtijd van 4 seconden en een conversie percentage van 0.67% bedraagt de omzet €335,-

Het verschil in omzet tussen een laadtijd van vier seconden en één seconde is in dit voorbeeld 1.190,- ofwel een factor 4,5x!

Volg onderstaande stappen om ZONDER extra programmeer werk enZONDER een grote investering jouw website sneller te maken én meer omzet te generen.

Zo maak jij jouw website sneller

Om je website sneller te maken bespreken we twee opties. Bij eerste optie ga je aan de slag met één van onze Supersnelle Hosting pakketten en bij de tweede optie bespreken we de optimalisatie mogelijkheden binnen je bestaande hosting pakket.

Optie 1: je website sneller maken met de technologie van Litespeed

Deze optie stelt je in staat om een 100% score te halen bij GTMetrix of Web.Dev!

klik voor een uitgebreide afbeelding
Klik op de afbeelding voor uitgebreide cijfers!

Voor deze optie verhuizen wij je website naar ons Supersnelle Hosting pakket. Dit pakket maakt gebruik van speciale technologie om ZONDER extra programmeer werk enZONDER een grote investering websites te versnellen! Het pakket kost €6,30 per maand per website en wij verhuizen je huidige website zonder bijkomende kosten.

Overtuigd? Laat je gegevens achter op ons verhuisformulier, bestel daarna een pakket voor 1, 2 of 4 websites en wij gaan voor je aan de slag! Nog niet helemaal overtuigd of wil je eerst telefonisch overleg? Dat kan natuurlijk ook. Onze specialisten zijn bereikbaar op072-751 34 06.

Voor de techneuten

De speciale technologie waar ik het hierboven over heb betreft technologie van Litespeed, specifiek Litespeed Enterprise. De performance vanLitespeed is fenomenaal. Litespeed laad goed geprogrammeerde websites 2 (vergeleken met Nginx) tot 3 (vergeleken met Apache) keer sneller. Bij gemiddeld geprogrammeerde websites hebben wij resultaten gezien waarbij websites 10x snellere laden en bij één bepaalde slecht geprogrammeerde website is de laadtijd zelfs verbeterd van 20 seconden naar onder de 1 seconde.

Onderstaand een aantal resultaten uit Lighthouse voor een voorbeeld WordPress website opeen Supersnelle Hosting pakket:

First Paint: 135ms
Time to Interactive: 206ms
Speed Index: 178ms
Total Blocking Time: 15ms
Largest Contentful Paint: 239ms
Cum. Layout Shift: 0

Optie 2: je website sneller maken binnen je huidige pakket

Nog niet toe aan onsSupersnelle Hosting pakket? Geen probleem, ook binnen je huidige hosting pakket is er ruimte voor verbetering! En je kan later altijd nog verhuizen!

Om je website sneller te laten laden binnen de mogelijkheden van je huidige pakket moeten er een aantal kleine technische wijzigingen doorgevoerd worden waarna je website gebruik zal gaan maken van Nginx en Nginx caching. Het is verder belangrijk dat je naderhand zelf de werking van je website controleert. Die controle is belangrijk omdat een klein percentage websites niet overweg kan met deze verbeteringen.

Je kunt deze wijzigingengemakkelijk zelf doen of ons vragen om dit – kosteloos – voor jou te doen. Mits de hosting bij ons is ondergebracht.

Volg de stappen in dit artikel om binnen 10 minuten je website sneller te maken met behulp van Nginx.

Voor de techneuten

Met behulp van de technologie vanNginx en door gebruik te maken van Nginx caching zijn er zeer goed resultaten te behalen die bijdragen aan de laadtijden van een website. Onderstaand eenaantal resultatenuit Lighthouse voor een voorbeeld WordPress website op standaard hosting pakket met de door ons aangeraden Nginx instellingen.

First Paint: 425ms
Time to Interactive: 729ms
Speed Index: 589ms
Total Blocking Time: 139ms
Largest Contentful Paint: 798ms
Cum. Layout Shift: 0.07

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief