Update op tijd jouw website en voorkom een hack

CMS updaten

Het is belangrijk om het CMS en de geïnstalleerde plugins van jouw website up-to-date te houden voor een goede functionaliteit. Hackers zijn continu op zoek naar een manier om een lek/kwetsbaarheid te vinden in systemen, om vervolgens data te misbruiken of serverruimte te gebruiken om data te versturen.

Over de beste beveiliging van jouw WordPress website schreven we eerder al een artikel. Omdat we naast WordPress websites ook Drupal en Joomla! websites hosten hebben we extra handleidingen gemaakt om updates automatisch uit te voeren.

Automatisch updaten

Of je nu WordPress, Joomla! of Drupal gebruikt als website, updates dien je tijdig uit te voeren. Om de updates automatisch te doen hebben we voor de populairste CMS systemen een handleiding geschreven:

Plugins

Naast het updaten van het CMS van jouw website is het ook belangrijk de geïnstalleerde en gebruikte plugins te blijven updaten. Check bij de selectie van een plugin daarom of deze regelmatig en recent een update heeft gehad. Een indicatie voor een goede plugin is ook om te kijken hoeveel, tevreden, gebruikers er van deze plugin zijn. Hoe meer downloads, hoe groter de kans dat men tevreden is en hoe relevanter het voor de ontwikkelaar is om de plugin te blijven ontwikkelen/onderhouden.

Gehackt?

En is jouw WordPress website toch gehackt? Lees dan ons blog hoe je met gratis plugins jouw gehackte WordPress website weer kunt repareren.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief