Maak je website sneller

Hoezo een snellere website?

Wist je al dat een website die in één seconde laadt een drie maal hoger conversie percentage heeft vergeleken met een website die in vijf seconden laadt? Het verschil in omzet tussen een laadtijd van vier seconden en één seconde kan oplopen tot een factor 4,5x!

Wil je daar meer over te weten komen? Lees dan mijn blog artikel Versnel je website en verhoog je omzet ZONDER extra programmeer werk.

Zet de volgende stap

Wil jij een volgende stap zetten en de laad snelheid van je website verbeteren zonder daarvoor extra kosten te maken? Volg dan de onderstaande stappen om jouw website sneller te maken met behulp van Nginx, Nginx caching en de nieuwste versie van PHP.

En ben je écht serieus over de laad snelheid van je website? Overweeg dan om voor €9,16 per maand over te stappen naar onze pakketten gebaseerd op Litespeed (inclusief gratis verhuisservice). Wil je daar eerst nog meer over te weten komen? Lees dan vooral mijn blog artikel Versnel je website en verhoog je omzet ZONDER extra programmeer werk.

Maak je website sneller met Nginx

Let op: Maakt je website gebruik van aangepaste .htaccess regels? Converteer die regels dan eerst naar Nginx formaat met behulp van het gratis programma dat je in Plesk kan vinden onder Hosting & DNS -> Apache & nginx -> Additional nginx directives.

Volg onderstaande stappen om je websites binnen enkele minuten sneller te maken. Werkt er naderhand iets niet? Dan kun je de wijzigingen gemakkelijk terug draaien.

 1. Log in op Mijn Hosting
 2. Ga naar Diensten en klik op Mijn Diensten
 3. Klik op het juiste abonnement
 4. Klik op Login op het plesk control panel
 5. open in Plesk de Tab Hosting & DNS
   1. Klik op Instellingen voor Apache en nginx
   2. vink Proxy-modus uit
   3. vink Slimme verwerking van statische bestanden aan
   4. vink Statische bestanden rechtstreeks door nginx laten afleveren aan
   5. vink nginx-caching inschakelen aan
 6. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan

Na maximaal 10 minuten worden de wijzigingen actief en is Nginx en Nginx caching actief. Het is belangrijk dat je na deze wijziging de werking van de website controleert. Werk de website niet meer goed? Ga dan terug naar Plesk en schakel Proxy-modus weer in. Na maximaal 10 minuten is de wijziging terug gedraaid en zal je website weer bereikbaar zijn.

Wijzig ook de PHP versie van je website

Om nog meer snelheidswinst te behalen is het verstandig de PHP versie van je website te verhogen naar een nieuwere versie. Volg de instructies op deze pagina om de PHP versie van je website aan te passen. Maar let op: er bestaat een kans dat je website stopt met werken indien je geen gebruik maakt van WordPress of je WordPress website niet up to date is. Ook voor deze stap geldt: Werkt er naderhand iets niet? Dan kun je de wijzigingen gemakkelijk terug draaien.

Maak je website nog sneller, stap over naar SuperSnelle Hosting

Zoals we hierboven al schreven zijn er nog extra stappen mogelijk om zonder aanpassingen aan de website (programmeer werk! hoge kosten!) de laadtijd aanzienlijk te verbeteren. Dus wil jij de laadtijd van een website nog meer verbeteren? Overweeg dan om voor €9,16 per maand over te stappen naar onze pakketten gebaseerd op Litespeed (inclusief gratis verhuisservice!). Lees dit blog artikel van Mark als je hier meer informatie over te weten wilt komen of bestel direct.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen