Maak je website sneller

Hoezo een snellere website?

Wist je al dat een website die in één seconde laadt een drie maal hoger conversie percentage heeft vergeleken met een website die in vijf seconden laadt?

Wil je daar meer over te weten komen? Lees dan mijn blog artikel Versnel je website en verhoog je omzet ZONDER extra programmeer werk.

Zet de volgende stap

Wil jij een volgende stap zetten en de laad snelheid van je website verbeteren zonder daarvoor extra kosten te maken? Volg dan de onderstaande stappen om jouw website sneller te maken met behulp van Nginx, Nginx caching en de nieuwste versie van PHP.

En ben je écht serieus over de laad snelheid van je website? Overweeg dan om voor maar €6,30 per maand over te stappen naar onze pakketten gebaseerd op Litespeed (inclusief gratis verhuisservice). Wil je daar eerst nog meer over te weten komen? Lees dan vooral mijn blog artikel Versnel je website en verhoog je omzet ZONDER extra programmeer werk.

Maak je website sneller met Nginx

 1. Log in op Mijn Hosting
 2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten‘
 3. Klik op het juiste abonnement
 4. Klik op ‘Login op het plesk control panel‘
 5. Open in Plesk de juiste website
  1. Klik op ‘PHP-instellingen’
  2. Selecteer achter ‘PHP uitvoeren als’ de optie ‘FPM-toepassing bediend door nginx’
  3. klik op ‘OK’ om de wijziging op te slaan
 6. open de Tab ‘Hosting & DNS’
   1. Klik op ‘Instellingen voor Apache en nginx’
   2. vink ‘Proxy-modus’ uit
   3. vink ‘Slimme verwerking van statische bestanden’ aan
   4. vink ‘Statische bestanden rechtstreeks door nginx laten afleveren’ aan
   5. vink ‘nginx-caching inschakelen’ aan
 7. Klik op ‘OK’ om de wijzigingen op te slaan

Na maximaal 10 minuten worden de wijzigingen actief en is Nginx en Nginx caching actief. Het is belangrijk dat je na deze wijziging de werking van de website controleert. Werk de website niet meer goed? Ga dan terug naar Plesk en schakel ‘Proxy-modus’ weer in. Na maximaal 10 minuten is de wijziging terug gedraaid en zal je website weer bereikbaar zijn.

Wijzig de PHP versie van je website

Verdere snelheid winst is te behalen door de PHP versie te wijzigen naar een nieuwere versie. Volg de instructies op deze pagina om de PHP versie van je website aan te passen.

Maak je website nog sneller, stap over naar SuperSnelle Hosting

Zoals we hierboven al schreven zijn er nog extra stappen mogelijk om zonder aanpassingen aan de website de laadtijd aanzienlijk te verbeteren. Dus wil jij de laadtijd van een website nog meer verbeteren? Overweeg dan om voor maar €6,30 per maand over te stappen naar onze pakketten gebaseerd op Litespeed (inclusief gratis verhuisservice!). Lees dit blog artikel van Mark als je hier meer informatie over te weten wilt komen of bestel direct.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen