Domeinnaam verhuizen naar Hosting.NL mét behoud van DNS instellingen

Ben je klant bij Argeweb, Neostrada, TransIP of Versio? Dan hebben wij gereedschap die een verhuizing mét behoud van DNS instellingen voor je automatiseert. Wil je daar meer over weten? Laat dan hier je gegevens achter.

Ben je klant bij een andere hosting provider, volg dan onderstaande stappen of maak gebruik van onze kosteloze verhuisservice.

Zo verhuis je een domeinnaam mét behoud van DNS instellingen

Stap 1: Verhuistoken en DNS instellingen

Om een domeinnaam mét behoud van DNS instellingen te kunnen verhuizen zijn twee dingen nodig: een verhuis token en een kopie van de huidige DNS instellingen. Beide zijn meestal te achterhalen in de back-end van een hosting provider.

Log hiervoor in bij – of neem contact op met – je huidige hosting provider en noteer de verhuistoken. Open daarna de pagina met DNS instellingen en laat die pagina open staan of laat een export van de DNS instellingen per e-mail opsturen.

Stap 2: Bestelling plaatsen

Om de domeinnaam te verhuizen plaats je op deze pagina een bestelling. Vul de te verhuizen domeinnaam in en klik op controleren. Klik daarna op de knop verhuizen, vul de verhuistoken in en klik daarna op Verhuis nu.

Handig om te weten: Een verhuizing van een domeinnaam naar Hosting.NL wordt met 2 uur vertraging uitgevoerd. Dit geeft jou de tijd om de DNS instellingen rustig in te richten. Zodra de 2 uur verstreken zijn, zal de verhuizing door ons ingediend worden. Hierover ontvang je een bevestiging per e-mail.

Stap 3: DNS instellingen overnemen

Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan gebruik van onze kosteloze verhuisservice.

Je gaat nu alle DNS regels uit stap 1 overnemen.

1. Klik in het Mijn Hosting.NL dashboard op Domeinnamen -> Mijn Domeinnamen
  2. Zoek en klik op de juiste domeinnaam
  3. Klik in het menu op DNS Beheer
  4. Je komt nu in het overzicht van de DNS instellingen waar je alle DNS records ziet en je de records kunt wijzigen of verwijderen. Hieronder vind je een korte uitleg:
  • Bewerk het record door op het ‘Gele vakje met het potloodje’ te klikken
  • Bewaar de wijziging door op het ‘Groene vakje met het vinkje’ te klikken
  • Verwijder het record door op het ‘Rode vakje met het kruisje’ te klikken
  • Voeg een nieuw record toe door op de  ‘Groene vakje met het plusje’ te klikken

Verwijder onze standaard DNS regels

Domeinen krijgen van ons standaard DNS regels ingesteld. Je kunt deze regels nu veilig verwijderen en daarna vervangen door de juiste. Om onze standaard DNS regels te verwijderen vink je alle DNS regels aan – op de drie DNS regels met type ‘NS’ na – en daarna klik je op de knop Verwijder geselecteerde.

Voeg nu alle juiste DNS regels toe

Open het tekstbestand of de internet pagina met de huidige DNS instellingen en voeg alle DNS regels één voor één toe.

Om een DNS regel toe te voegen klik je op het ‘Groene vakje met het plusje’ en vul je alle gegevens in

• Naam: het hoofddomein is standaard ingevuld. Bijvoorbeeld janjansen.nl of www.janjansen.nl
  • Type: selecteer het type record, bijvoorbeeld A, CNAME of TXT.
  • Inhoud: waar moet de naam naartoe verwijzen? Bijvoorbeeld MS=ms123456 of janjansen.nl.s3.amazonaws.com
  • Prioriteit: dit geeft de prioriteit aan, hoe lager het cijfer, hoe hoger de prioriteit. Dit hoef je in principe alleen bij het type ‘MX’ in te voeren.
  • TTL: Time to Live; de tijd voordat toekomstige wijzigingen zichtbaar worden.

Klik op ‘Voeg toe’ om het nieuwe record op te slaan en actief te maken. Herhaal dit tot je alle DNS regels overgenomen hebt.

Wil je een uitgebreid TXT record toevoegen? Lees dan dit artikel voor meer informatie.
Wil je een uitgebreid SRV record toevoegen? Lees dan dit artikel voor meer informatie.
Wil je een MX record toevoegen? Lees dan dit artikel voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

Let op!

De root domeinnaam moet altijd een A record hebben die naar een IP adres verwijst. Dit betekent dat het volgende record altijd in de DNS moet staan: