een bestemming instellen

Wanneer je gebruik wilt maken van Filtermail dien je een domein met bestemming in te stellen.

• voor de inkomende filter is dit nodig om de route naar de bestemming in te kunnen stellen.
  • voor de uitgaande filter is dit nodig als identifier ten behoeve van gebruikers authenticatie

Lees hieronder hoe je in enkele stappen een domein toevoegt en een route instelt.

Een bestemming instellen voor inkomende e-mail

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op Diensten
  3. Klik op het juiste  abonnement
  4. Klik op de knop Ga naar Spam Experts controle paneel’
  5. Klik op Add domain / Domein toevoegen om een nieuw domein toe te voegen of ga direct door naar stap 7
  6. Voer de domeinnaam in het veld DomainDomein in en klik op ga verder
  7. Vul de Destination routesBestemmingsroutes in
    Let op: wordt dit domein alleen gebruikt als uitgaande relay? Dan is de bestemming niet relevant en wordt deze nergens gebruikt.

1. Hier vul je de FQDN van de server in die de e-mail moet ontvangen. Bijvoorbeeld:
      • janjansen-nl.mail.protection.outlook.com
      • mail.server23.janjansen.nl
    2. De poort is over het algemeen 25 maar kan naar wens aangepast worden
  8. Klik op Add / Toevoegen om de configuratie actief te maken

Indien van toepassing kan je nu de MX records van jouw domeinnaam aanpassen:

RecordnaamTypePrioriteitDoel
domein.nl of @MX10mx10.filtermail.eu
domein.nl of @MX20mx20.filtermail.eu
  • voor de inkomende filter: schakel SPF controle uit op je eigen e-mail server.