SPF foutmelding bij gebruik eigen e-mail server

Maak je gebruik van onze e-mail filter van SpamExperts/filtermail in combinatie met een eigen e-mail omgeving? Dan kan het gebeuren dat mensen die een e-mail naar jouw domein versturen een SPF foutmelding te zien krijgen. Die foutmelding lijkt op de onderstaande:

H=server5.filtermail.eu [93.94.228.134]
X=TLS1.2:ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:128 CV=no F= rejected RCPT :
SPF: 93.94.228.134 is not allowed to send mail from jouwdomein.nl:
Please see http://www.open-spf.org/Why : Reason: mechanism

Wat is er aan de hand

Er vindt een SPF controle plaats op de e-mail omgeving waar e-mail voor jouwdomein.nl naartoe doorgestuurd wordt. Dat gaat niet goed omdat die e-mail omgeving de SPF controle zal uitvoeren in combinatie met de laatste ‘hop’ in het e-mail traject, onze e-mail filter. En onze e-mail filter is uiteraard niet geautoriseerd om e-mail te sturen namens de domeinen die e-mail naar jouwdomein.nl versturen.

Lees ook: Wat is een SPF record en waarom heb ik het nodig?

Hoe los ik dit op

Om deze SPF foutmelding op te lossen dient de SPF controle op de eigen e-mail omgeving uitgeschakeld te worden. SPF controle zal evengoed nog uitgevoerd worden op onze e-mail filter. De SPF controle dient niet uitgeschakeld te worden binnen onze e-mail filter van SpamExperts.

 

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen