de spamfilterinstellingen wijzigen

Het kan wenselijk zijn om de standaard instellingen van de spamfilter te wijzigen. Op deze manier kan bijvoorbeeld de drempel waarde verlaagd worden zodat e-mail sneller als spam gemarkeerd wordt, e-mail van nieuwe domeinen geweigerd wordt of kan de spamfilter in het geheel uitgeschakeld worden.

Zo beheer je de spamfilterinstellingen

Volg onderstaande stappen om de pagina met alle spamfilterinstellingen te openen.

• Log in in Mijn Hosting
  • Klik op Diensten
  • Klik op het juiste abonnement
  • Klik op de knop Login op het Plesk controle paneel
  • Klik daarna op SpamExperts Email Security
  • Klik op Manage in SpamFilter Panel
  • Klik op Filter settings / Filterinstellingen

Verlaag de drempel waarde

Wij hanteren een standaard drempelwaarde van 0.9 (90%). Dit betekent dat e-mails die geclassificeerd worden met een waarde hoger dan deze drempelwaarde als spam gezien worden en niet worden afgeleverd. Het is mogelijk de drempelwaarde te verlagen zodat e-mails sneller als spam gezien worden.

Stel de waarde echter niet te laag in! Hoe lager de drempelwaarde, hoe hoger de kans is dat legitieme e-mail tegengehouden wordt.

Vergeet daarnaast niet ons te helpen het systeem te verbeteren door spam te melden. Spam melden doe je zo.

Verlaag op de Filterinstellingen pagina de Quarantine threshold / Quarantainedrempel waarde, bijvoorbeeld naar 0.85 en klik daarna op Opslaan.

Wil je weten hoe een bepaalde e-mail scoort? Bekijk dan de e-mail headers (lees hier hoe) en controleer de waarde voor X-SpamExperts-Evidence: Combined of X-SpamExperts-Outgoing-Evidence: Combined

X-SpamExperts-Evidence: Combined (0.12)
X-SpamExperts-Outgoing-Evidence: Combined (0.13)

Weiger e-mail van nieuwe domeinen

Vink op de Filterinstellingen pagina de optie Berichten van nieuw geregistreerde domeinen blokkeren AAN om berichten van nieuw geregistreerde domeinen te weigeren.

Schakel de spamfilter in het geheel uit

Om de spamfilter in het geheel uit te schakelen vink je op de Filterinstellingen pagina de optie Quarantaine ingeschakeld UIT. Daarnaast kan je de Spam Notatie instellen die wordt toegevoegd aan het onderwerp van e-mails die door het filtersysteem worden aangemerkt als spam.