Toelichting domeinnaam overzicht

In Mijn Hosting communiceren wij verschillende datums bij onze domeinnamen. Om eventuele verwarring betreffende deze datums te voorkomen hebben we dit artikel geschreven.

Registratiedatum, verloopdatum en verlengdatum

Op Mijn Hosting -> Mijn domeinnamen vind je de volgende details in de domeinen lijst:

Registratiedatum

De registratiedatum is de datum waarop de domeinnaam bij ons in de administratie is gekomen. Plaats je op 1 januari 2022 een bestelling voor een domeinnaam, dan is de registratiedatum dus 01/01/2022.

Verhuis je op 1 januari 2022 een domeinnaam naar Hosting.NL, dan wordt hier alsnog de registratiedatum van 01/01/2022 getoond. Let op, dit is dus niet de ’technische’ registratiedatum van de domeinnaam.

Verloopdatum

De verloopdatum van een domeinnaam is de datum waarop de domeinnaam technisch verlengd wordt. Ze noemen dit ook wel de Expiry date van een domeinnaam.

Verlengdatum

Als je in het overzicht Mijn domeinnamen op de bewuste domeinnaam klikt, dan kom je in een overzicht terecht met financiële gegevens betreffende de domeinnaam. Je komt daarnaast in een uitgebreider menu specifiek op de gekozen domeinnaam terecht, waar je verschillende acties kunt uitvoeren.

Op deze uitgebreide pagina zie je de volgende verlengdatum staan. De verlengdatum is de datum waarop de verzonden factuur betaald moet zijn. Bij Hosting.NL factureren wij domeinnamen 43 dagen vóór de technische verlenging en hanteren een betaaltermijn 21 dagen. Dit betekent dat de betaaldatum van de factuur vóór de technische verlenging van de domeinnaam valt, waardoor de verlenging van de domeinnaam tijdig kan worden ingeschoten.

Heb je nog vragen over dit artikel of de gehanteerde datums? Neem dan contact op.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen