De verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com

Waar begin je als je met WordPress aan de slag wilt. Er zijn immers twee sites met de naam WordPress waarmee je met je website aan de slag kunt. Het belangrijkste verschil is dat je bij de ene site alles zelf moet doen; wat meer werk is en bovendien een stuk ingewikkelder. Maar het heeft ook voordelen. Zo ‘mag’ je op je eigen website zo veel plugins en themes installeren als je zelf wilt. Op de andere site heb je minder technische kennis nodig, maar biedt ook veel minder vrijheden.

WordPress.com

Op WordPress.com kun je binnen 5 minuten een eigen website maken onder een subdomein. Bijvoorbeeld: www.mijnwebsite.wordpress.com

Op deze website zullen advertenties door WordPress.com op je website getoond worden. Tegen betaling kun je een eigen domeinnaam gebruiken waarop dan geen advertenties getoond worden. Meer informatie hierover vind je hier.

Technische kennis heb je hierbij bijna niet nodig. En technisch onderhoud en hosting wordt allemaal voor je verzorgd. Hier heb je dus geen omkijken naar.

Het nadeel van WordPress.com is de beperkte vrijheid in het kiezen van thema’s en het installeren van bepaalde plugins. Wil je van hetzelfde gemak genieten dan kun je bij een hostingpartij ook WordPress hosting bestellen, waarbij dezelfde technische updates en hosting uit handen worden genomen en je alle vrijheid hebt aan thema- en plugin-keuze.

Voordelen WordPress.com

  • Geen technische kennis nodig
  • Zeer voordelig

WordPress.org

Op deze site kun je WordPress gratis downloaden om vervolgens te installeren op je eigen hostingpakket dat je bij een hostingpartij hebt besteld. Aan dit pakket koppel je dan ook een eigen domeinnaam.

Voordelen van WordPress.org

  • Je kunt Google Analytics inzetten om je bezoekers te volgen
  • Je kunt je favoriete plugins en thema’s installeren
  • Je hebt volledige vrijheid hoe jij je website inricht
  • WordPress via WordPress.org is gratis
  • Je bent eigenaar van je eigen website en die daaraan gekoppeld is

Bij SQR.NL bieden we WordPress hosting aan waarbij de software al geïnstalleerd wordt op je hostingomgeving en je van een heleboel voordelen kunt genieten zonder al te veel technische kennis.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact op.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief