iPhone Synchronisatie Smartermail

Met de Smartermail mail server via mail.soko.nl is het mogelijk om mail, contacten en afspraken op je iPhone te ontvangen. Apple heeft hiervoor een licentie genomen op Microsoft Exchange ActiveSync. Deze handleiding legt uit hoe je Exchange instelt op je iPhone.

1. Ga naar Instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe account > Microsoft Exchange
  2. Voer in het scherm je volledige e-mailadres, gebruikersnaam(=e-mailadres), wachtwoord en een beschrijving in van het account
    De beschrijving is een vrij invoerveld, waarmee je het e-mailadres snel kunt herkennen
  3. Vul bij domeinnaam het deel achter het apenstaartje (@) van het e-mail adres in
  4. Via de functie Autodiscover probeert de iPhone contact te maken met de Exchange-server. Dit werkt alleen bij Microsoft Exchange servers versie 2007 en later.
    Voor de synchronisatie met Smartermail is het nodig om de naam van de server handmatig in te vullen. Vul dan mail.soko.nl in.
  5. De iPhone maakt een beveiligde (SSL-)verbinding met de Smartermailserver te maken.
  6. Vervolgens geef je aan welke gegevens je wilt synchroniseren: E-mail, Contacten en Agenda’s