Soko Mail instellen

Als je een Soko e-mailadres hebt, kun je met dit e-mailadres mail versturen via onze mailserver: mail.soko.nl.

Voor de uitgaande mailserver (SMTP) moet je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven, net zoals bij het ophalen van je mail. Tevens dient de verbinding versleuteld te worden.

Inkomende mailserver: mail.soko.nl
Inkomende mailpoort: POP3: 995+SSL, IMAP: 993+SSL
Uitgaande mailserver: mail.soko.nl
Uitgaande mailpoort: 587+TLS/Automatisch

Hieronder staat een voorbeeld van de instellingen in Outlook 2013. Deze instructies kunnen ook gebruikt worden voor nieuwere versies van Outlook.

Het instellen van mail.soko.nl als server voor inkomende mail (POP3/IMAP) en uitgaande mail (SMTP):

1. Zorg ervoor dat op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’ verificatie is vereist en dat dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord worden gebruikt als voor inkomende mail.
  2. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’ en vink het vakje ‘Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)’ aan.
  3. Stel op het tabblad ‘Geavanceerd’ bij ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ poort 587 in en selecteer in het keuzevak TLS of Automatisch.