Safer Internet Day

Safer Internet Day

Deze hele week is er aandacht voor veilig gebruik van het internet. Er zijn genoeg berichten in het nieuws over cyberaanvallen en hacks op accounts met desastreuze gevolgen. In het kader van Safer Internet Day* geven we je graag enkele tips.

Installeer tijdig updates

Door tijdig de updates van je CMS uit te voeren zorg je meteen dat de nieuwste beveiliging geïnstalleerd is. Mocht je dit zelf niet kunnen uitvoeren vraag dan je websitebouwer om dit met regelmaat te verzorgen. Bij SQR.NL bieden we ook WordPress hosting aan waarbij de minor updates automatisch voor je worden uitgevoerd. Handig toch?

Vanaf 19 februari 2019 worden er geen beveiligingsupdates meer uitgevoerd voor PHP 5.6 waardoor het verstandig is je PHP versie van je website aan te passen naar 7.0 of 7.2. Hoe je dit doet lees je in ons support artikel.

Stel Two-factor Authentication in

Om je inlog naar je controlepaneel ‘Mijn SQR’ of je Cloud Opslag omgeving goed te beveiligen hebben we vorig jaar Two-factor Authentication (ook wel ‘2FA’ of ’tweetrapsauthenticatie’ genoemd) toegevoegd. Hiermee zorg je dat je een extra inlog toevoegt, waardoor je er zeker van bent dat iemand van afstand niet zomaar in kan loggen. Wil je een dubbele authenticatie op je accounts? Je leest hier hoe je dat voor ‘Mijn SQR’ toevoegt.

Not safe url

Maak je website veilig

Google Chrome gaat er tegenwoordig vanuit dat een website voorzien is van een SSL certificaat en dus veilig is. Heb je geen SSL certificaat geïnstalleerd dan staat er boven in de browserbalk: ‘niet veilig’. Wat er voor kan zorgen dat bezoekers geen informatie willen opvragen of achterlaten of erger nog: direct de site verlaten. Ook als je alleen een contactformulier of een formulier voor aanmelden van een nieuwsbrief op je site hebt staan is het installeren van een SSL certificaat een must. De meest gestelde vragen over SSL certificaten hebben we op een rij gezet.

Sla data veilig op in de cloud

Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om hun bestanden veilig in de cloud te kunnen opslaan. SQR Drive is dé cloud oplossing die betaalbaar en AVG proof is. Je kunt diverse gebruikers aanmaken met eigen rechten. Door middel van deze rechten kun jij bepalen wie bij welke bestanden kan. Met de bijbehorende app kun je vanaf je smartphone altijd en overal je bestanden opzoeken en delen. De data wordt op Nederlandse ISO en NEN gecertificeerde servers opgeslagen waardoor het gebruik ook onder de Nederlandse wet- en regelgeving valt.

Interesse in SQR Drive? Lees ons blog over de voordelen van onze cloud dienst of informeer per mail, chat of telefoon bij een van onze supportmedewerkers.

Wijzig regelmatig je wachtwoorden

Het is raadzaam om een aantal keer per jaar je wachtwoorden te veranderen. Aangezien je op diverse omgeving moet inloggen die allemaal hun eigen eisen hebben aan inlognamen en wachtwoorden kan dit een aardige uitdaging zijn. Veel smartphones en desktops kunnen wachtwoorden in een soort wachtwoorden kluis voor je opslaan. Er zijn ook gratis apps zoals Last Pass waar je deze gegevens veilig kunt opslaan. Dan hoef je nog maar één inlognaam en wachtwoord te onthouden. Met de Last Pass plugin voor bijvoorbeeld Google Chrome is het in- en uitloggen voortaan een stuk gebruiksvriendelijker.

Voorkom spam

Als je webhosting of e-mail hosting bij SQR.NL afneemt, dan geniet je al van de service van onze antispam en antivirus software. Heb jij je mail nog ergens anders onder gebracht en moet je telkens je mailbox opruimen omdat er ongewenste berichten binnenkomen? Neem dan even een kijkje op onze pagina met informatie over onze antispam en antivirus service.

Ik hoop je hiermee een stukje bewuster te hebben gemaakt van de beveiliging die jij zelf kunt uitvoeren en welke tools SQR.NL voor jou in huis heeft. Uiteindelijk willen we toch allemaal een veilige online omgeving hebben. Mocht je nog vragen hebben of advies kunnen gebruiken, dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken via mail, chat, Whatsapp of per telefoon.

* De dag voor veiliger internet (Safer Internet Day) wordt sinds 2004 jaarlijks begin februari gehouden. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief