De betekenis van webhosting

Betekenis webhosting

Wat is de betekenis van webhosting? Dat is waarschijnlijk de vraag die je hebt en die gaan wij voor je beantwoorden. 

Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje opslag op en rekenkracht (CPU/processor)  van een server. Op deze server worden bestanden geplaatst die samen een website vormen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld webpagina’s, foto’s, video’s etc. Zodra iemand de domeinnaam van de website in een browser intypt, worden de bestanden van de website automatisch van de server ingeladen. De bezoeker krijgt nu de website te zien. De bedrijven die webhosting aanbieden worden ook wel ‘hosting providers’ genoemd.

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites! Webhosting is essentieel om als bedrijf of particulier online actief te zijn. Daarbij kies je natuurlijk het liefst voor een partij die betrouwbaar is, zijn sporen heeft verdiend, betaalbaar is en ook nog eens met je mee kan groeien. In dat geval ben je bij SQR.NL aan het juiste adres!

Hosting wordt ook gebruikt om vanaf een eigen domeinnaam te mailen. Bijvoorbeeld jan@janjansen.nl. De e-mails die naar het persoonlijke e-mailadres worden gestuurd, worden ook opgeslagen op een server.

Waar moet je op letten bij webhosting?

Kies je voor een groot of voor een klein webhostingpakket of ga je voor onze websitebouwer? Het kan allemaal bij SQR.NL!  Waar je ook voor kiest bij SQR.NL, wij doen er alles aan om jou online nog succesvoller te maken; met behulp van uitstekende dienstverlening en online artikelen met informatie en tips.

Webhosting vergelijken

Waar moet je rekening mee houden als je op zoek bent naar webhosting? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. In ons blog ‘webhosting vergelijken‘ kun je lezen waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste webhosting partij.

Wat is shared webhosting?

Shared webhosting (letterlijk gedeelde webhosting) betekent dat je samen met andere klanten gebruik maakt van één webserver. Voor een website heb je namelijk (in veel gevallen) geen complete eigen server nodig. Doordat je de capaciteit van de webserver deelt kunnen wij de maandelijkse kosten voor jou laag houden. Bij Shared webhosting krijg jij toegang tot een afgeschermd deel van de webserver dat enkel voor jou toegankelijk is. Niemand anders kan dus bij jouw data.

Hoe kies ik het juiste webhostingpakket?

Hoe je het meest ideale webhosting pakket kunt kiezen is te lezen in ons artikel ‘Hoe kies je het juiste webhostingpakket?‘.

Webhosting, makkelijk en snel geregeld

Weet je al of je direct met WordPress, Supersnelle WordPress hosting of Joomla! aan de slag wilt voor je website? Bij SQR.NL kun je ook automatisch WordPress of Joomla! laten installeren direct na je bestelling. Hierdoor kun jij je weer razendsnel richten op je business. Bij deze pakketten ontvang je het eerste jaar gratis* een .nl, .eu, .de, .be, .com, .net of .org domeinnaam.

Een ander voordeel bij deze webhosting is dat wij ook back-ups voor je maken. Hierdoor heb je meer zekerheid en kun je wat meer experimenteren. In het meest vervelende geval kunnen wij dus een back-up voor je terugplaatsen, wel zo prettig!

In slechts drie stappen heb je jouw eigen website online staan:

  1. Bedenk je domeinnaam*
  2. Kies een WordPress of Joomla! webhostingpakket
  3. Bouw je eigen website
Het MijnSQR dashboard

In welk datacenter wordt mijn website gehost?

SQR.NL maakt gebruik van het netwerk van zustermaatschappij Cyso. Daardoor hebben we een razendsnelle verbinding en een uptime garantie van 99,5%. De datacenters staan in Nederland en zijn ISO gecertificeerd. Meer informatie over Equinix en Global Switch.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet welke gebruikt wordt voor een website en/of voor een e-mailadres. Een domeinnaam kan bestaan uit de letters van ons alfabet, cijfers en/of mintekens. We hebben ook een blogartikel geschreven waarin we een aantal tips en regels met je delen. Wil je een domeinnaam registreren? Klik dan hier.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief