Gebruikers in SQR Drive: hoe juist te gebruiken

In de SQR Drive omgeving kun je zelf groepen aanmaken en hier gebruikers aan koppelen. Zo kun je jouw omgeving geordend en overzichtelijk houden voor iedereen die de SQR Drive gebruikt. Daarnaast voorkom je dat gebruikers toegang hebben tot mappen die ze eigenlijk helemaal niet mogen inzien.

Zo kun je jouw collega van de administratie uitsluitend toegang geven tot de finance map en jouw collega van de marketing uitsluitend toegang tot de styling en media map. Heeft de gebruiker niet alleen lees-, maar ook schrijfrechten gekregen? Dan kan hij ook nieuwe bestanden uploaden of bestaande bestanden bewerken en opnieuw uploaden. De SQR Drive is een slimme omgeving en werkt met versie beheer. Dit betekent dat de oude versie nog wel een periode blijft bestaan voordat deze echt verdwijnt uit de Drive. Heb je een fout bij het uploaden gemaakt dan kun je altijd nog een oudere versie, die wel goed was, herstellen.

Denk er wel goed om wat de consequentie is van het verwijderen van een gebruiker.

Gaat een gebruiker van de SQR Drive uit dienst of weg bij de afdeling, dan kun je de rechten van de map intrekken. Verwijder de gebruiker hierbij niet! Bij het verwijderen van een gebruiker, worden namelijk ook alle bestanden én mappen die deze gebruiker geüpload heeft verwijderd. Wil je de gebruiker wel echt verwijderen? Zorg er dan voor dat je belangrijke bestanden die door deze gebruiker zijn geüpload van tevoren verplaatst hebt of een back-up hiervan maakt. In deze handleiding leggen we bij stap 5 dit nog een goed uit.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief