‘Duplicate entry’ foutmelding oplossen tijdens importeren MySQL database in Plesk

Volg onderstaande stappen om de ‘Duplicate entry’ foutmelding op te lossen die kan ontstaan tijdens het importeren van een MySQL database in Plesk.

Stderr is
ERROR 1062 (23000) at line 732 in file: '/var/tmp/pmm-ru-udb-dump-y8polT/backup_sqldump_2400200005_24009010006':
Duplicate entry 'upload_path' for key 'option_name' Last error is Resource temporarily unavailable

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op Diensten
  3. Klik op het juiste abonnement
  4. Klik op de knop Login op het Plesk controle paneel
  5. Klik op Backup & Restore
  6. Klik rechts naast de gewenste back-up op de groene download knop
  7. Geef op de volgende pagina een wachtwoord op om de back-up te beveiligen en klik daarna op OK om de back-up te downloaden

Het downloaden kan, afhankelijk van je internet snelheid en de grootte van de back-up, even duren. Maak van deze gelegenheid gebruik om je computer voor te bereiden op het uitpakken van .tzst bestanden. Op Windows kan dit met 7-zip. Op MacOS kan dit gratis met brew & zstd of met een applicatie uit de Apple App Store met de naam Keka.

1. Nadat het downloaden voltooid is pak je het gedownloade .tar bestand uit
    1. Voor Windows:
      1. Nadat dat bestand uitgepakt is open je de map die is verschenen en blader je naar de map databases
      2. In de map databases kunnen zich meerdere mappen bevinden, open de map van de database die geïmporteerd moet worden
      3. Pak het .tzst bestand uit met 7-zip en pak daarna het .tar bestand ook uit
    2. Voor MacOS
      1. Open een Terminal venster en navigeer naar de map die is verschenen en blader door naar de map databases
      2. Pak de back-up van de database uit met het commando unzstd *.tzst
      3. En blader nu via Finder naar deze map en pak het .tar bestand ook uit door het te dubbel klikken / openen
  2. Het bestand dat nu is uitgepakt, is de MySQL database back-up en kan geopend worden met een tekst verwerker. Open dit bestand met bijvoorbeeld Notepad, Teksteditor of Notepad++ , maar niet met Word!
  3. Zoek in het bestand naar upload_path , hoogstwaarschijnlijk wordt het twee maal gevonden en lijkt het op onderstaande
    ,(48,'upload_path','wp-content/uploads','yes')

,(347176,'upload_path','wp-content/uploads','yes')
  4. Verwijder wat gevonden is maar laat hetgeen met het laagste cijfer staan. In bovenstaand voorbeeld laten we “48” staan maar verwijderen we  “347176”. Meer specifiek verwijderen we in bovenstaand voorbeeld
    ,(347176,'upload_path','wp-content/uploads','yes')
    Dus inclusief en vanaf de komma tot en met het haakje sluiten.
  5. Sla het bestand na de benodigde wijzigingen op. Het bestand kan nu geïmporteerd worden!
  6. Volg deze instructies om het bestand te importeren in een MySQL database